moja tuti fruti
-
- marka i model pojazdu: renault latitude
- Postawił piwo: 1 raz
- Status: Offline
moja tuti fruti
Jak doszło do zakupu. Na latitude polowałem tak ze 2 miesiące.
Było jedno, ale oddalone odemnie około 180km. Na olx było 5 godzin i mi sprzątneli. Był silnik do zrobienia.
To jak sie obecne pokazało do zaraz po pracy wsiadłem do autka i pojechałem go razem ze znajomym mechanikiem go obejrzeć.
Dlaczego wołam na to autko tuti fruti. Ano dlatego, że zona pyta sie jak ono się nazywa. Ja jej, że latitude a ona nie wiedziała jak się to wymawia i mi mówi że tuti fruti. I tak zostało.
Było jedno, ale oddalone odemnie około 180km. Na olx było 5 godzin i mi sprzątneli. Był silnik do zrobienia.
To jak sie obecne pokazało do zaraz po pracy wsiadłem do autka i pojechałem go razem ze znajomym mechanikiem go obejrzeć.
Dlaczego wołam na to autko tuti fruti. Ano dlatego, że zona pyta sie jak ono się nazywa. Ja jej, że latitude a ona nie wiedziała jak się to wymawia i mi mówi że tuti fruti. I tak zostało.
- Gutek
- Administrator forum
- marka i model pojazdu: Safrane 2.5 20V Jaguar 4.0 R6 Master 2.2 DCI
Re: moja tuti fruti
Groźnie wygląda, ale jak poduchy są całe, to koszt naprawy będzie zdecydowanie niższy. Dla pocieszenia dodam fotki, kolegi po fikołku 

Safrane i wszystko w temacie
tel. 881416444

- henry71
- Administrator forum
- marka i model pojazdu: renault latitude 2.0dci initiale
- Postawił piwo: 2 razy
- Status: Online
No na zlocie będziemy oglądać jak nowe
tak jak gucio pisze jak poduchy całe to koszt nie powinien być wielki 

-
Czeka na blacharza ponieważ jest fartuch do wyprostowania. Należy także górna podłużnice wymienić.
Do wymiany:
Szyba, maska, 2 błotniki, zderzak, gril, elektryka-ponieważ strażacy odcięli jeden przewód, lampa, opony. To narazie wszystko.
Może być problem ze skrzynia biegów. Mogło coś się stać przy uderzeniu. Mechanik powiedział, że gdzieś 20% jest na to że coś tam się popsuło.
Do wymiany:
Szyba, maska, 2 błotniki, zderzak, gril, elektryka-ponieważ strażacy odcięli jeden przewód, lampa, opony. To narazie wszystko.
Może być problem ze skrzynia biegów. Mogło coś się stać przy uderzeniu. Mechanik powiedział, że gdzieś 20% jest na to że coś tam się popsuło.
- henry71
- Administrator forum
- marka i model pojazdu: renault latitude 2.0dci initiale
- Postawił piwo: 2 razy
- Status: Online
No dojdzie jeszcze zapewne do wymiany przedni pas z chłodnicami ,intercoler ,osłona pod silnik ,wentylator,ale to wszystko w trakcie ,oby nie było tego za wiele zycze 

-
Moj już po blacharce. Pozostała elektryka. Jutro idzie do elektryka. Opóźnienie w naprawie pojawiło się w związku z tym, że sprzedawca błotnika minął się ze swoim powołaniem. Musiałem poszukać następnego błotnika. Miałem tez problem ze znalezieniem xenona lewego. Znajomy miał tylko halogeny. Przed świętami lakiernik nie zdołał zrobić.